somKers | Què és Somkers
34
page-template-default,page,page-id-34,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Què és Somkers

 

La tecnologia i l’impacte de la digitalització està creant i crearà nous escenaris. Grans canvis, positius i negatius. Creiem que cal estar preparats, alerta dels perills del present i d’altres que ja s’albiren a l’horitzó. Sempre amb una mirada optimista atenent a les noves i enormes oportunitats que se’ns obren.

El millor del futur és esdevenir subjecte actiu, amb criteri i alta capacitat d’adaptació. L’alfabetització tecnològica és fonamental per saber, per conèixer. Des del coneixement de la tecnologia evitem caixes negres, clients esclaus i obsolescència programada. Podem tenir capacitat de fer i desfer. De tenir criteri i opinió pròpia. Al capdavall, la tecnologia és poder i política.

La tecnologia canvia el món. La xarxa i la digitalització acceleren el canvi. Ens permeten compartir i col·laborar amb altres iguals. És l´única via per multiplicar el progrés, de fer-ho assequible, millor, d’arribar més lluny i més ràpid.

 

Què volem fer

Volem inspirar i ensenyar a fer tecnologia amb els propis mitjans. Volem ajudar a compartir allò que les persones som capaces de fer quan barregem el món físic (dels àtoms) i el món digital (els bits). Per això posem en marxa un sistema logístic de components i kits, amb el seu ecommerce per fer-ho el més accessible possible.

Volem reimaginar i reinterpretar la tecnologia que ens envolta. Per això identifiquem, curem i agreguem els continguts necessaris per facilitar-ho

Volem connectar i empoderar a persones per a que esdevinguin la major comunitat de makers de casa nostra. Per això creem la plataforma que permeti la interacció real, inclús l’automatització i autogestió per esdevenir un autèntic fab lab distribuït.

 

Com ho volem fer

Ho volem fer d’una forma oberta i transparent. Respectant i afavorint activitats respectuoses amb el medi ambient, curoses amb la petjada de carboni, econòmicament rendibles per equilibrar despeses i guanys. Pagant sous decents i donant (esperem en el futur) alguns dividends a qui hagi arriscat el seus diners per finançar la iniciativa.