somKers | Sobirania i autoconsum energètic
21442
post-template-default,single,single-post,postid-21442,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Sobirania i autoconsum energètic

energia-solar-autoconsumo-energetico-energia-distribuida

Creiem en un futur sostenible. Fruit d’un equilibri medi ambiental, social i econòmic. Quelcom complex però possible. Només admissible des de la sobirania individual i col·lectiva. Per això el recent decret d’autoconsum energètic, promogut pel lobby de les companyies elèctriques i aprovat pel Govern de l’Estat, ens sembla una provocació. Un abús que desincentiva i penalitza envers al nou model energètic, basat en energies renovables, autoconsum energètic i generació distribuïda.

Ens enganyen amb les caixes negres (el famós dèficit de tarifa) i ens tracten com usuaris esclaus. És insòlit que si et vols instal·lar unes plaques fotovoltaiques, t’obliguin a pagar un impost per seguir connectats a la xarxa elèctrica (col·loquialment anomenat ‘impost del sol’). I que t’obliguin a cedir gratuïtament, a la companyia elèctrica, la possible energia sobrera que produïm a través de les instal·lacions fotovoltaiques i volem compartir amb la comunitat.

Creiem en la sobirania energètica de la comunitat, en la capacitat de gestionar la producció de l’energia que es consumeix. Lluny del model centralitzat, en mans de pocs i exclusivament preocupats en fer créixer els seus beneficis, indiferents a la transformació del model energètic i a l’accessibilitat de l’energia per a la ciutadania.

No Comments

Post a Comment